Lun potetsalat med babyspinat, rødløk og urter

Lun potetsalat med babyspinat, rødløk og urter
Litt sunnere

Ingredienser

800 g Folvapoteter eller andre kokefaste
65 g babyspinat
2 dl hakkede urter f.eks. gressløk, persille, kjørvel, basilikum og dill

Dressing

0,5 stk rødløk
1 stk hvitløksfedd
0,5 stk sitron , saften av
0,5 dl olivenolje
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Enkel oppskrift på hjemmelaget potetsalat. Et sunt og godt tilbehør som passer til både kjøtt og fisk.

  1. Vask og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
    Vask og kok potetene møre i godt saltet vann.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
  2. Visp sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket rødløk og finhakket hvitløk. Smak dressingen til med salt og pepper.
    Visp sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket rødløk og finhakket hvitløk. Smak dressingen til med salt
og pepper.
  3. Del potetene i to eller fire og bland dem sammen med spinat, dressing og hakkede urter. Salaten er aller best når den serveres lun.
    Del potetene i to eller fire og bland dem sammen med spinat, dressing og hakkede urter. Salaten er aller
best når den serveres lun.