Lun rødbetsalat

Lun rødbetsalat

Ingredienser

600 g beter , gjerne røde og gule, små eller mellomstore
2 dl crème fraîche , yoghurt naturell eller kesam
1 ts flytende honning
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 dl friske urter som dill, persille, basilikum, estragon, kjørvel eller gressløk

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne retten er en naturlig del av buffeten, og passer like godt til kalde retter som til grillet eller stekt fisk og kjøtt. Du kan også bruke kun rødbeter, og kan spare tid ved å velge sous vide rødbeter (ferdig kokte rødbeter).

  1. Skrubb og kok betene møre i vann. Koketiden er avhengig av størrelsen på beten, men beregne ca. 1 time. Skrell og del betene i skiver eller båter
  2. Bland sammen crème fraîche, hvitløk og urter (kjør det ev. raskt sammen med en stavmikser). Smak dressingen til med salt og pepper.
  3. Bland beter og dressing lett sammen. Pynt med urter og/eller spirer.