Lynstekte grønnsaker med soya og sesam

Lynstekte grønnsaker med soya og sesam
Litt sunnere

Ingredienser

2 stk vårløk , finsnittet
1 stk gul paprika , i tynne strimler
6 stk shitake sopp , renset og strimlet
1 bunt grønne asparges , renset, skrelt og delt i to
1 stk rødløk , finsnittet
1 stk hvitløksfedd , revet eller finhakket
1 stk rød chili , i skiver
2 ss søt østerssaus
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss sesamfrø
olje til steking
frisk koriander til pynt

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Så sunt, så godt. Passer som tilbehør til både kjøtt og fisk.

  1. Gjør klar alle ingrediensene. Varm stekepannen/woken. Tilsett litt olje, vent til det nesten begynner å ryke og legg i paprika, shitake, vårløk, rødløk, hvitløk og chili. Stek blandingen raskt under stadig omrøring. Hell alt over på en tallerken så lenge.
  2. Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og stek aspargesen under omrøring i ca. 1 minutt.
  3. Ha resten av grønnsakene tilbake i pannen og tilsett østerssaus, soyasaus og sesamolje. Bland alt godt sammen og dryss over sesamfrø og koriander. Serveres straks.