Mandelpotetsuppe

Mandelpotetsuppe

Ingredienser

5 stk store mandelpoteter
1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 l kyllingkraft eller buljong
2 dl matfløte eller fløte
150 gr chorizopølse eller annen krydret pølse
salt og kvernet pepper
Basilikum eller bladpersille

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på mild og kremet suppe med krydret pølse.

  1. Skrell potetene og skjær dem i biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres poteter, løk og hvitløk i olivenolje i en middels stor kasserolle. Fres til løken blir blank uten å ta farge.
    Skrell potetene og skjær dem i biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres poteter, løk og hvitløk i olivenolje i en middels stor kasserolle. Fres til løken blir blank uten å ta farge.
  2. Hell i kraft og matfløte/fløte, la det hele småkoke i ca. 20 minutter.
  3. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær pølsen i små biter eller tynne skiver. Fres pølsebitene i litt olje over middels varme.
  5. Server mandelpotetsuppen med stekte pølsebiter (og den fargerike oljen i pannen) og dryss over hakket basilikum eller bladpersille.