Ovnsstekte mandelpoteter med limesalt

Ovnsstekte mandelpoteter med limesalt

Ingredienser

600 gr små mandelpoteter
olivenolje
salt og kvernet pepper
1 stk lime
1 ss flaksalt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Enkel oppskrift på ovnsstekte alte og syrlige poteter, godt til både kjøtt og fisk.

  1. Del mandelpotetene i to på langs. Hell potetene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Krydre lett med salt og pepper og tilsett en god klunk olje. Vend på potetene slik at krydder og olje er jevnt fordelt. Stek potetene ved 220 grader i ca. 30 minutter eller til potetene er sprø og møre og har «blåst seg opp».
    Del mandelpotetene i to på langs. Hell potetene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Krydre lett med
salt og pepper og tilsett en god klunk olje. Vend på potetene slik at krydder og olje er jevnt fordelt. Stek potetene ved 220 grader i ca. 30 minutter eller til potetene er sprø og møre og har «blåst seg opp».
  2. Bland sammen finrevet limeskall og flaksalt, knus det gjerne sammen i en morter. Dryss limesalt over de nystekte potetene.
    Bland sammen finrevet limeskall og flaksalt, knus det gjerne sammen i en morter. Dryss limesalt over de
nystekte potetene.