Ovnsbakt «spicy» blomkål med pistasjraita

Ovnsbakt «spicy» blomkål med pistasjraita

Ingredienser

1 stk blomkål
2 stk hvitløksfedd , revet eller most
2 ss frisk ingefær , finrevet
1 ts garam masala , ev karripulver
1 ts gurkemeie
1,5 dl yoghurt naturell
flaksalt
chili , finhakket, til pynt
frisk persille , finhakket, til pynt

Pistasjraita

3 dl yoghurt naturell , gresk eller tyrkisk
1 stk grønn chili , renset for frø og finhakket
1 ts spisskummin , ristet i tørr panne og knust
1 ts frisk mynte , finhakket, ev 0,5 ts tørket mynte
30 g pistasjnøtter , hakkede
salt
pepper , kvernet

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En morsom og knallgod rett i seg selv eller som tilbehør til kjøtt, fisk eller gryteretter. Skjær blomkålen i «kakestykker» ved servering.

  1. Skjær vekk det meste av den tykke stilken fra undersiden av blomkålen, men la gjerne noen av bladene få sitte igjen. Rør sammen hvitløk, ingefær, garam masala, gurkemeie og yoghurt. Legg blomkålen over i en ildfast form og smør blandingen på hele blomkålen, også undersiden. Dryss over en god klype flaksalt og bak blomkålen midt i ovnen ved 180–190 grader i ca. 1 time, eller til blomkålen er helt mør (sjekk med en spiss kniv).
  2. Rør sammen alle ingrediensene til pistasjraitaen. Smak til med salt og kvernet sort pepper.
  3. Dryss litt hakket chili og persille over blomkålen og server pistasjraitaen ved siden av.