Ovnsbakte asparges med skinke

Ovnsbakte asparges med skinke
Litt sunnere

Ingredienser

grønne asparges
god spekeskinke , i tynne skiver
olivenolje
tykk og søt balsamico
kvernet sort pepper
frisk basilikum
jordbær
cocktailpinner

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Asparges kan tilberedes på mange vis, dette er en nydelig kombinasjon.

  1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.
    Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.
  2. Del aspargesen i to, legg de to delene inntil hverandre og rull litt skinke rundt. Fest skinken med en cocktailpinne og legg aspargesen over i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Lag så mange du ønsker, drypp over litt olivenolje og kvern over litt pepper.
    Del aspargesen i to, legg de to delene inntil hverandre og rull litt skinke rundt. Fest skinken med en cocktailpinne og legg aspargesen over i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Lag så mange du ønsker, drypp over litt olivenolje og kvern over litt pepper.
  3. Stek i stekeovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
  4. Pynt med noen friske basilikumblader og drypp til slutt over balsamicoeddik. Noen delte jordbær gjør det hele ekstra godt og lekkert.