Pasta med ostesaus og spinat

Pasta med ostesaus og spinat

Ingredienser

Pasta med ostesaus og spinat

300 g pasta , gjerne farfalle
2 stk hvitløksfedd
400 g fersk spinat
250 g smaksrik hvitost
5 dl melk
0,3 ts malt muskatnøtt
3 ss mel
olje , til steking
2 ss smør
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En mild, kremet og superenkel familiemiddag! Denne oppskriften på pastasaus kan brukes sammen med kylling og laks også.

  1. En mild, kremet og superenkel familiemiddag! Bruk gjerne gorgonzola eller annen mild blåskimmelost.
    En mild, kremet og superenkel familiemiddag! Bruk gjerne gorgonzola eller annen mild blåskimmelost.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken.
    Kok pasta etter anvisning på pakken.
  3. Finhakk hvitløk og vask spinat, og fres i olje i ca. 2-3 min. Krydre med salt og pepper.
    Finhakk hvitløk og vask spinat, og fres i olje i ca. 2-3 min. Krydre med salt og pepper.
  4. Tilsett muskatnøtt og ost og rør til den har smeltet. Smak til med salt, ha i spinat og server med pasta.
    Tilsett muskatnøtt og ost og rør til den har smeltet. Smak til med salt, ha i spinat og server med pasta.
  5. Til slutt lager du ostesaus. Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med melk. Kok opp og la småkoke under omrøring i ca. 8 min.
    Til slutt lager du ostesaus. Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med melk. Kok opp og la småkoke under omrøring i ca. 8 min.
  6. Ha pastasausen over. Godt og enkelt!
    Ha pastasausen over. Godt og enkelt!

Litt sunnere tips

Prøv en sunnere variant! Fullkornspasta er en kilde til kostfiber.

Relaterte oppskrifter