Potet og blomkålgrateng med skinke

Potet og blomkålgrateng med skinke
Litt sunnere

Ingredienser

Potet og blomkålgrateng med skinke

200 g kokt skinke
0,5 stk blomkål
0,5 stk brokkoli
1 stk løk
1 neve frisk dill
125 g lett kremost
2 dl lettmelk
2 ss dijonsennep
3 stk poteter
olivenolje
mel

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Smakfull og god familiefavoritt.

  1. Smakfull og god familiefavoritt. Skinken kan byttes ut med røkt fisk. Server gjerne grovt brød til.
    Smakfull og god familiefavoritt. Skinken kan byttes ut med røkt fisk. Server gjerne grovt brød til.
  2. Del blomkål og brokkoli i buketter, finhakk løk og dill. Skjær skinke og poteter i små i terninger. Ha potetene i en smurt ildfast form og bak i ovnen på 225 °C til de er møre, ca. 10 min.
    Del blomkål og brokkoli i buketter, finhakk løk og dill. Skjær skinke og poteter i små i terninger. Ha potetene i en smurt ildfast form og bak i ovnen på 225 °C til de er møre, ca. 10 min.
  3. Kok blomkål og brokkoli møre i vann, ca. 5 min,  spar 6 dl av kokevannet til sausen og ha grønnsaker og skinke i formen.
    Kok blomkål og brokkoli møre i vann, ca. 5 min,  spar 6 dl av kokevannet til sausen og ha grønnsaker og skinke i formen.
  4. Fres løk i olje, rør inn mel, spe med vann og melk, la småkoke i 5 min. Ha i sennep og dill, smak til med salt og pepper og topp med kremost. Stek i ovnen på 225 °C til den er gyllen, ca. 10 min. og server.
    Fres løk i olje, rør inn mel, spe med vann og melk, la småkoke i 5 min. Ha i sennep og dill, smak til med salt og pepper og topp med kremost. Stek i ovnen på 225 °C til den er gyllen, ca. 10 min. og server.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 105, protein 6g, karbohydrat 7g, fett 6g, derav mettet fett 2,5g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
    Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 105, protein 6g, karbohydrat 7g, fett 6g, derav mettet fett 2,5g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.