Quinoasalat med koriander, mango og chili

Quinoasalat med koriander, mango og chili
Litt sunnere

Ingredienser

100 -120 g quinioa
1 stk avokado
1 stk agurk
1 stk mango
2 -4 stk vårløk
frisk koriander
100 g valnøtter
1 stk lime
olje
0,5 stk rød chili

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Quinoa er et nytt innslag i nordmenns kosthold. Disse næringsrike frøene har en delikat smak og kan brukes som et alternativ til for eksempel ris, couscous eller andre gryn. Det kan kokes på samme måte som ris, men koketiden er mye kortere.

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken, og la den avkjøle.
  2. Skjær agurk, mango og avokado i biter. Grovhakk valnøtter, og skjær chili i små biter eller tynne ringer.
  3. Bland avokado, agurk, mango og vårløk med quinoa og valnøtter. Ha over litt olivenolje. Hakk opp fersk koriander og ha i salaten. Smak til med frisk limesaft.
  4. For næringsinnhold, se www.lhl.no.

Oppskrift fra