Rå grønnsaker med tomatpesto

Rå grønnsaker med tomatpesto
Litt sunnere

Ingredienser

1 stk knutekål
4 stk gulrøtter
0,5 stk kålrot

Tomatpesto

150 g soltørkede tomater i olje
2 stk hvitløksfedd
50 g ristede pinjekjerner
50 g revet parmesan
0,5 stk potte basilikum
1,5 dl olivenolje

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Rå grønnsaker skåret i skiver eller staver er knasende godt, og grønnsakene blir ekstra sprø og saftige etter et opphold i iskaldt vann. Lag en tomatpesto av soltørkede tomater, hvitløk, pinjekjerner (kan byttes ut med mandler eller valnøtter), basilikum, parmesan og olivenolje. Server tomatpestoen som dipp til grønnsakene.

  1. Lag tomatpestoen: Plukk basilikumbladene (noen myke stilker kan være med) og hakk hvitløken. Kjør alle ingrediensene unntatt oljen i en hurtigmikser. Spe med oljen til pestoen får en tykk og fin konsistens. Smak pestoen til med en klype salt.
  2. Rens og del grønnsakene i jevne biter, skiver eller staver.
    Rens og del grønnsakene i jevne biter, skiver eller staver.
  3. Dipp grønnsakene i pestoen og nyt!