Ratatouille

Ratatouille
Litt sunnere

Ingredienser

Ratatouille

1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
2 fedd hvitløk
1 stk squash
1 stk aubergine
4 stk tomater
noen kvaster frisk timian
2 never basilikumblader, friske
0,5 dl parmesan, revet kan sløyfes
balsamico
salt
kvernet pepper
olivenolje

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Retten ratatouille er klassisk og fargerikt grønnsakstilbehør som kommer opprinnelig fra Provence i Frankrike. Kjempegodt som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta.

  1. Flå tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær grønnsakene i pene, jevne biter eller terninger.
  2. Varm oljen i en stor panne eller kjele. Stek løk, paprika og hvitløk gyllen og myk.
  3. Hell det over på en tallerken så lenge mens du steker squash og aubergine i samme panne.
  4. Ha løk og paprikablandingen tilbake i pannen og la det hele surre sammen i 10 minutter. Tilsett timian underveis.
  5. Ha i tomater og basilikum rett før servering. Smak til med noen dråper balsamico, ev. revet parmesan, salt og pepper.