Rødløksmarmelade

Rødløksmarmelade

Ingredienser

1 kg rødløk
0,5 dl olivenolje
50 g smør
1 dl sukker
1 dl rødløkseddik
1 ss sherryeddik
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Rødløksmarmelade er nydelig tilbehør både til sommerens grillmat og til julens middager og julebuffet.

  1. Rens og skrell løken. Skjær løken i tynne skiver. Varm en gryte eller stor stekepanne. Tilsett olivenolje, smør og løk. Fres løken over middels varme til løken blir myk og lett gyllen, rør jevnlig.
  2. Tilsett sukker og eddik og la det koke over middels varme til væsken har fordampet og løken har fått marmeladekonsistens (rør jevnlig slik at det ikke fester seg i pannen).
  3. Smak til med salt og pepper og fyll marmeladen over på rene glass med tett lokk. Oppbevares kjølig. Holdbarhet opptil 3 måneder.