Rotgrønnsaksgrateng

Rotgrønnsaksgrateng

Ingredienser

300 gr poteter
300 gr sellerirot
300 gr kålrot
2 stk pastinakk
3 dl fløte
2 dl melk
2 stk hvitløksfedd
2 stilker frisk timian
50 gr revet parmesan
30 gr smør i små biter
salt
kvernet pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Et godt alternativ til potetgratengen og passer til det aller meste, men kanskje aller best til vilt.

  1. Skrell og skjær alle grønnsakene i jevne tynne skiver.
  2. Kok opp melk og fløte i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk og timian, smak fløtemelken godt til med salt og pepper. Bland inn grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10–15 minutter. Rør forsiktig av og til, så det ikke fester seg i bunnen.
    Kok opp melk og fløte i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk og timian, smak fløtemelken godt til med salt og pepper. Bland inn grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10–15 minutter. Rør forsiktig av og til, så det ikke fester seg i bunnen.
  3. Hell alt over i en smurt ildfast form. Dryss osten på toppen og fordel smørbitene. Gratiner grønnsakene ved 180 grader i ca. 40 minutter eller til grønnsakene er helt møre.