Rotmos

Rotmos

Ingredienser

Rotmos

1 kg ass.rotgrønnsaker som kålrot, gulrøtter, sellerirot, pastinakk og jordskokk
1 dl fløte, evt matfløte eller crème fraîche
2,5 ss smør
salt
pepper
rotfruktchips til pynt, kan sløyfes

Vanskelighetsgrad

Middels

Når du lager rotmos, kan du bruke de rotgrønnsakene du har tilgjengelig. Rotmos passer like godt til fisk, kylling, kjøtt og vilt.

  1. Rens, skrell og del alle grønnsakene i jevne biter.
    Rens, skrell og del alle grønnsakene i jevne biter.
  2. Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det akkurat dekker og en god klype salt.
    Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det akkurat dekker og en god klype salt.
  3. Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene sammen med fløte og smør.
    Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene sammen med fløte og smør.
  4. Ønsker du en finere konsistens på rotmosen, kan du kjøre den med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til mosen med salt og pepper. Pynt evt med rotfruktchips eller friske urter.
    Ønsker du en finere konsistens på rotmosen, kan du kjøre den med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til mosen med salt og pepper. Pynt evt med rotfruktchips eller friske urter.