Rustikk terte med beter, rødløk og pære

Rustikk terte med beter, rødløk og pære
Litt sunnere

Ingredienser

125 g smør
250 g mel
1 dl kaldt vann
1 stk stor rødløk
1 stk mellomstor rødbete
1 stk melllomstor gulbete
2 stk hvitløksfedd
1 stk pære
0,5 stk rød chili
rosmarin- eller timiankvister
5 ss olivenolje
2 ss søt balsamicoeddik
salt
pepper
1 stk egg til pensling

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne fargerike terten er ypperlig som tilbehør til både kjøtt og fisk

  1. Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg. Kna deigen sammen til en stor og litt flat bolle. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet og hvile mens du forbereder grønnsaksfyllet.
    Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg. Kna deigen sammen til en stor og litt flat bolle. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet og hvile mens du forbereder grønnsaksfyllet.
  2. Skrell løk og beter. Skjær løk og pære i kløfter. Skjær betene i smale båter og hvitløken i tynne skiver. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og krydre med salt og kvernet pepper.
    Skrell løk og beter. Skjær løk og pære i kløfter. Skjær betene i smale båter og hvitløken i tynne skiver. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og krydre med salt og kvernet pepper.
  3. Kjevl mørdeigen ut til en rund stor leiv og legg leiven over på et stekebrett kledd med bakepapir. Fordel fyllet utover leiven. Brett de ytterste 5–6 cm av kantene inn mot midten.
    Kjevl mørdeigen ut til en rund stor leiv og legg leiven over på et stekebrett kledd med bakepapir. Fordel fyllet utover leiven. Brett de ytterste 5–6 cm av kantene inn mot midten.
  4. Pensle kanten med sammenvispet egg og stek terten midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, eller til betene er møre.