Sellerirot- og eplepuré

Sellerirot- og eplepuré

Ingredienser

400 gr renset sellerirot
2 stk norske epler
1 dl crème fraîche eller fløte
2 s smør
frisk basilikum til pynt

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Sellerirotpuré med eple er spesielt godt til viltmiddagen.

  1. Skjær selleriroten i jevne små biter. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i biter. Ha alt over i en kasserolle og tilsett vann til det dekker.
  2. Kok opp og la det koke videre til sellerien er helt mør, ca. 20 minutter (sjekk med en kniv at de er helt møre).
  3. Hell av kokevannet og damp sellerien tørr. Tilsett crème fraîche og smør og kjør blandingen til en glatt puré med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pynt gjerne med noen fine epleskiver og litt friske urter.