Sellerirotsuppe

Sellerirotsuppe
Litt sunnere

Ingredienser

400 g sellerirot
150 g mandelpotet
3 dl grønnsaks- eller hønsebuljong
5 dl melk
2 ss smør
1 stk syrlig eple
150 g bacon
1 stk bunt gressløk
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv denne deilige sellerisuppa, som smaker ekstra godt nå når høsten kommer.

  1. Rens og skrell sellerirot og poteter. Skjær alt i små biter og fres bitene i 2 ss smør. Tilsett buljong og melk.
    Rens og skrell sellerirot og poteter. Skjær alt i små biter og fres bitene i 2 ss smør. Tilsett buljong og melk.
  2. La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper
  3. Skjær eplet i små terninger og baconet i strimler. Sprøstek baconet i en stekepanne. Løft det ut og stek eplebitene møre og gylne i samme panne. Bland bacon sammen med epleterningene og tilsett grovhakket gressløk.
  4. Fordel suppen i dype tallerkener og topp med eple- og baconblandingen.
    Fordel suppen i dype tallerkener og topp med eple- og baconblandingen.