Søtpotet- og gulrotsuppe med ingefær

Søtpotet- og gulrotsuppe med ingefær
Litt sunnere

Ingredienser

400 g søtpotet
200 g gulrot , pluss litt ekstra til pynt
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss frisk ingefær , revet
1 l kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
1 stk lime
3 ss olivenolje
salt
kvernet pepper
1 ss kokosmelk yoghurt naturell eller crème fraîche
frisk koriander til pynt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kjempedeilig suppe med vakker, gul farge.

  1. Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk.
    Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk.
  2. Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.
  3. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i ett minutt. Hell i kraft, kok opp og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft. Virker suppen veldig tykk kan du tynne den ut med litt vann.
  4. Server suppen toppet med finstrimlet gulrot, koriander og en god skje kokosmelk (ev. yoghurt eller crème fraîche).