Søtpotetchips med guacamole

Søtpotetchips med guacamole

Ingredienser

Søtpotetchips med guacamole

2 stk spisemoden avokado
0,5 stk lime, saften av
1 ss rømme
2 stk hvitløksfedd
0,5 stk rød chili, uten frø og finhakket
3 ss frisk koriander
2 stk søtpotet
litt rapsolje
salt etter smak

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Søtpoteten er faktisk ikke en potet, men en sunn og sødmefylt grønnsak! Prøv denne enkle oppskriften på søtpotetchips og hjemmelaget guacamole.

  1. Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, rømme, hvitløk og chili. Smak til med salt og rør inn koriander om ønskelig. Dekk til overflaten med plastfilm og la guacamolen hvile i kjøleskapet frem til servering. Lar du stenen ligge i guacamolen holder den seg grønn lengre.
    Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, rømme, hvitløk og chili. Smak til med salt og rør inn koriander om ønskelig. Dekk til overflaten med plastfilm og la guacamolen hvile i kjøleskapet frem til servering. Lar du stenen ligge i guacamolen holder den seg grønn lengre.
  2. Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne skiver. En aspargesskreller, ostehøvel eller mandolin (grønnsaksjern) er fint å bruke. Hell 2-3 cm solsikkeolje i en tykkbunnet kasserolle og varm opp oljen.
    Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne skiver. En aspargesskreller, ostehøvel eller mandolin (grønnsaksjern) er fint å bruke. Hell 2-3 cm solsikkeolje i en tykkbunnet kasserolle og varm opp oljen.
  3. Fritér skivene gylne i den varme oljen. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og søtpotetskivene bli bløte, ikke sprø. Løft skivene opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over litt salt med en gang. Server med guacamole.
    Fritér skivene gylne i den varme oljen. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og søtpotetskivene bli bløte, ikke sprø. Løft skivene opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over litt salt med en gang. Server med guacamole.