Spinat og valnøttpesto

Spinat og valnøttpesto
Litt sunnere

Ingredienser

30 g babyspinat
1 håndfull frisk basilikum
2 stk hvitløksfedd
3 ss valnøtter , grovhakkede, gjerne ristede
3 ss parmesan , revet
0,5 stk sitron , revet skall
0,5 dl mild olivenolje
1 dl rapsolje , eller solsikkeolje
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Passer like fint på brødskiva som til pasta eller fisk. Oppskriften gir ca 2 dl.

  1. Skrell og hakk hvitløken. Kjør spinat, basilikum, hvitløk og valnøtter med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Spe med olje og bland til slutt inn parmesan og revet sitronskall. Smak pestoen til med salt og pepper.
    Skrell og hakk hvitløken. Kjør spinat, basilikum, hvitløk og valnøtter med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Spe med olje og bland til slutt inn parmesan og revet sitronskall. Smak pestoen til med salt og pepper.