Spinatterte

Spinatterte

Ingredienser

3 plater frossen butterdeig
250 g fersk spinat
1 stk hvitløksfedd , stort, finhakket
1 stk liten rødløk , liten , i tynne skiver eller finhakket
3 stk egg
2 dl crème fraîche , ev fløte eller matfløte
100 -150 g fetaost
olivenolje

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Smaksrik vegetarterte

  1. Bruk en firkantet (ca. 20 x 20 cm) eller rund terteform (ca. 22 cm i diameter).
  2. Tin butterdeigen og legg platene oppå hverandre. Kjevl dem ut til et firkantet flak eller en tilnærmet rund leiv avhengig av fasongen på terteformen. Kle formen med butterdeigen og la det gjerne henge litt deig over kanten.
  3. Prikk bunnen med en gaffel, kle den med bakepapir og dekk bunnen med tørkede erter (dette er for at bunnen skal bevare fasongen under steking). Stek bunnen ved 200 grader i 15 minutter. Løft ut de tørkede ertene.
  4. Rens og vask spinaten. Fres finhakket rødløk og hvitløk myk i en stor stekepanne med litt olivenolje. Tilsett spinat og rør til spinaten har klappet sammen. Hell alt over i en stor sil slik at væsken fra spinaten drypper av.
  5. Når spinaten har blitt litt avkjølt kan du forsøke å presse mest mulig væske ut av den. Fordel spinaten utover tertebunnen og smuldre over fetaosten.
  6. Visp sammen egg og crème fraîche eller fløte, krydre lett med salt og kvernet pepper (litt revet muskat er også godt). Hell eggeblandingen over tertefyllet og stek terten ved 180 grader i ca. 30–40 minutter, eller til overflaten er gyllen og fyllet har stivnet. Serveres varm eller kald.