Stekt blomkål med rødløk, rosiner og ingefær

Stekt blomkål med rødløk, rosiner og ingefær
Litt sunnere

Ingredienser

1 stk blomkål , ev 2 hvis de er små
1 stk rødløk
1,5 ss frisk ingefær , finrevet, 1-2 ss
1 ss garam masala (indisk krydderblanding), 1-2 ss
50 g rosiner , gjerne lyse og mørke
4 ss pistasjkjerner , hakkede
4 ss granateplekjerner
friske urter , bladpersille, koriander og/eller mynte
yoghurt naturell , til servering
nøytral olje , til steking
salt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Friskt og sprøtt til koldtbordet

  1. Finn frem ingrediensene.
    Finn frem ingrediensene.
  2. Rens og del blomkålen i små buketter. Skjær rødløken i tynne skiver. Bland blomkål, rødløk, ingefær og garam masala i en passende ildfast form. Drypp over litt olje, dryss over en god klype salt og vend alt godt sammen.
    Rens og del blomkålen i små buketter. Skjær rødløken i tynne skiver. Bland blomkål, rødløk, ingefær og garam masala i en passende ildfast form. Drypp over litt olje, dryss over en god klype salt og vend alt godt sammen.
  3. Stek blomkålblandingen i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Bland til slutt inn nøtter, urter, granateple og rosiner (gi rosinene et raskt opphold i kokende vann, da blir de ekstra saftige og myke). Dryss over litt ekstra garam masala og server med yoghurt.