Stekt knutekål med hvitløk og timian

Stekt knutekål med hvitløk og timian
Litt sunnere

Ingredienser

1 stk knutekål
2 stk hvitløk
timian
salt
pepper
1 smør til steking

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Stekt knutekål er godt som tilbehør til alt av fisk og kjøtt. Skrell og skjær knutekålen i smale kløfter og stek dem gylne og knapt møre i litt smør. For ekstra smak kan du la et par knuste hvitløkfedd og en god kvast timian få steke med. Andre urter som rosmarin eller salvie kan også brukes.

  1. Skrell knutekålen og skjær den i jevne kløfter eller skiver.
  2. Knus hvitløken med bredsiden av kniven.
  3. Varm en stor stekepanne og stek knutekålen gyllen og knapt mør i smør. La hvitløken og en god kvast timian få steke med hele tiden.
    Varm en stor stekepanne og stek knutekålen gyllen og knapt mør i smør. La hvitløken og en god kvast timian få steke med hele tiden.
  4. Krydre med salt og pepper.