Stekte grønne bønner med hvitløk, chili og oyster sauce

Stekte grønne bønner med hvitløk, chili og oyster sauce
Litt sunnere

Ingredienser

200 g aspargesbønner
1,5 stk hvitløkfedd
0,5 stk rød chili
3 ss oyster sauce
2 ts sesamfrø
koriander
nøytral olje til steking

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En rask liten wokrett med masse smak som passer fint som tilbehør til kylling eller fisk. Mengde hvitløk og chili kan justeres etter eget ønske. I tillegg til aspargesbønner kan du bruke sukkererter og små brokkolibuketter.

  1. Skyll og rens bønnene. Finsnitt hvitløk og chili (fjern frøene hvis du ikke vil ha det så sterkt).
  2. Varm en stor steke- eller wokpanne med litt olje, og stek bønnene under omrøring i et par minutter.
  3. Tilsett hvitløk og chili underveis i stekingen. Skru ned varmen og ha i østerssaus og et par spiseskjeer vann.
    Tilsett hvitløk og chili underveis i stekingen. Skru ned varmen og ha i østerssaus og et par spiseskjeer vann.
  4. Vend alt godt sammen, hell det over på en tallerken, og dryss over sesamfrø og hakket koriander.