Stekte hvite asparges med pistasjnøtter

Stekte hvite asparges med pistasjnøtter
Litt sunnere

Ingredienser

8 stk hvit asparges
1 håndfull pistasjnøtter
2 dråper sitronsaft , ca
mild olivenolje , til steking
smør , til steking
salt
pepper
smaksrik ost , høvlet eller revet, f.eks. parmesan eller vellagret Jarlsberg

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Pistasjnøttene kan erstattes med hasselnøtter eller andre nøtter, eller gjør det enkelt – dropp nøttene. Smørstekte asparges er godt i seg selv og kan fint også serveres uten laks.

  1. Skrell aspargesen fra der «blomsten» slutter og ned. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å unngå at den knekker. Skjær vekk de nederste 2–3 cm.
    Skrell aspargesen fra der «blomsten» slutter og ned. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å
unngå at den knekker. Skjær vekk de nederste 2–3 cm.
  2. Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek aspargesen over middels sterk varme, tilsett en god klatt smør når aspargesen har fått fin farge og stek videre til den er helt mør. Krydre lett med salt og kvernet pepper. Drypp over noen dråper sitronsaft og dryss over hakkede pistasjnøtter. Avslutt med litt høvlet eller revet smaksrik ost.