Sursøt wok med mango

Sursøt wok med mango
Litt sunnere

Ingredienser

1 stk mango , fast og moden
1 stk rød paprika
1 bunt vårløk
1 stk paksoi
2 ss søt chilisaus
2 ss soyasaus
2 ss limesaft
1 ss ingefær , finrevet
1 stk hvitløksfedd , finhakket
olje til steking
frisk koriander , til pynt

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Wok er den sunneste måten å tilberede mat på. I denne woken passer det godt med kylling, svinekjøtt eller hvit fisk.

  1. Rens og skjær mangoen i jevne grove biter. Skjær vårløken på skrå i jevne biter. Skjær av det nederste stilkfestet på paksoien og del bladene fra hverandre. Vask og skjær bladene i grove biter. Rens og del paprikaen i jevne biter.
  2. Rør sammen søt chilisaus, soyasaus, lime, ingefær og hvitløk. Varm woken og tilsett litt olje. Vent til det nesten begynner å ryke og ha i paprika og vårløk. Stek under stadig omrøring til grønnsakene blir knapt møre, ca. 30 sekunder. Hell grønnsakene over på en tallerken så lenge.
  3. Varm woken på nytt, tilsett litt olje og ha i paksoi. Stek raskt over høy varme under stadig omrøring. Tilsett mango og hell de andre grønnsakene tilbake i woken. Skru ned varmen, hell i sausen og bland alt godt sammen. Pynt med frisk koriander og finstrimlet vårløk. Servers straks.