Syltede rødbeter

Syltede rødbeter

Ingredienser

1 kg rødbeter helst små/mellomstore
1 ss karve eller spisskummen
1 ss hel nellik
0,5 ss hel sort pepper
3 dl eddik 7%
200 g sukker
2 dl vann

Vanskelighetsgrad

Middels

En klassiker som må i en egen skål på julebordet, samt som tilbehør til mange andre retter.

  1. Vask betene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl og skrell betene.
  2. Del betene i skiver eller kløfter (små beter kan være hele eller deles i to) og legg dem over på rene glass. Kok opp eddik, sukker, vann, karve, nellik og pepper. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp og hell den varme laken over betene (viktig at alle betene er dekket med lake). Sett på tett lokk og oppbevar glassene mørkt og kjølig i opptil 3 måneder.

Tips

Passer godt som tilbehør til kalde og varme retter av både kjøtt og fisk. Vil du spare tid, kan du bruke ferdig kokte beter.

Relaterte oppskrifter