Varm salat med bakte gulrøtter og druer

Varm salat med bakte gulrøtter og druer

Ingredienser

300 gr gulrøtter, gjerne regnbuegulrøtter
150 gr røde druer
50 gr valnøtter
50-100 gr Baby leaf
2 ss flytende honning
3 ss balsamicoeddik
1 ss sitronsaft
olivenolje
salt
pepper
friske urter som gressløk, kjørvel eller persille

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Den gode smaken finnes i tilbehøret

  1. Varm ovnen til 180 grader.
  2. Skrell og del gulrøttene i jevne staver. Legg gulrøttene over i en liten langpanne sammen med druene. Drypp over 2 ss olivenolje og dryss over litt salt. Sett pannen i ovnen og bak i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene blir gylne og knapt møre.
    Skrell og del gulrøttene i jevne staver. Legg gulrøttene over i en liten langpanne sammen med druene. Drypp over 2 ss olivenolje og dryss over litt salt. Sett pannen i ovnen og bak i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene blir gylne og knapt møre.
  3. Visp sammen honning, balsamicoeddik, sitronsaft og 4 ss olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
  4. Bland forsiktig sammen gulrøtter, druer, grovhakkede valnøtter, salat og dressing. Anrett salaten på et fat og pynt gjerne med friske urter som gressløk, persille eller kjørvel.