Vegetarburger av quinoa og svarte bønner, med tzatziki

Vegetarburger av quinoa og svarte bønner, med tzatziki
Litt sunnere

Ingredienser

Burger

200 g quinoa kokt (ca 50 g ukokt)
300 g svarte bønner
100 g valnøtter
1 stk egg
1 ss tomatpuré
1 ss Worcestershiresaus
2 stk hvitløksfedd
1 stk sjalottløk , stor
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
2 ts spisskumin
salt
pepper

Tzatziki

2 dl tyrkisk yoghurt , eller gresk
1 stk hvitløk
1 stk agurk
salt
pepper

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En sunn vegetarburger med masse smak fra krydder, løk og hvitløk! Sammen med en sval tzatziki av yoghurt, agurk og hvitløk er dette skikkelig kosemat for helgen.

  1. Ingredienser
    Ingredienser
  2. Finhakk løk og hvitløk og fres disse i olivenolje et par minutter med krydder og tomatpuré.
    Finhakk løk og hvitløk og fres disse i olivenolje et par minutter med krydder og tomatpuré.
  3. Kok quinoa som anvist på pakken. Quinoa sveller ca. 4 ganger sin egen vekt når den kokes, så 50 g rå quinoa skal utgjøre 200 g ferdigkokt. Hakk valnøttene.
  4. Ha bønner, hakkede valnøtter, løk- og hvitløksrøren fra pannen, egg, en klype salt og grovmalt pepper i en kjøkkenmaskin. Kjør til en ganske glatt masse.
    Ha bønner, hakkede valnøtter, løk- og hvitløksrøren fra pannen, egg, en klype salt og grovmalt pepper i en kjøkkenmaskin. Kjør til en ganske glatt masse.
  5. Bland inn ferdigkokt quinoa og rør godt sammen til en fast masse som kan formes.
    Bland inn ferdigkokt quinoa og rør godt sammen til en fast masse som kan formes.
  6. Fukt hendene med litt kaldt vann og form 4 burgere av røren. Legg dem på et stekebrett kledd i bakepapir og stek i ovnen på 200 grader.
    Fukt hendene med litt kaldt vann og form 4 burgere av røren. Legg dem på et stekebrett kledd i bakepapir og stek i ovnen på 200 grader.
  7. Stek burgerne først 10 på en side, og snu dem så forsiktig og stek 10 på den andre siden.
  8. Riv agurken grovt og bland den med yoghurt, knust hvitløk, litt salt og pepper.
  9. Servér burgerne toppet med tzatziki, i hamburgerbrød med salat, tomat og løkringer.