Vegetarburger med asiatisk salat og agurk fusion dressing

Vegetarburger med asiatisk salat og agurk fusion dressing
Litt sunnere

Ingredienser

Vegetarburger

10 dl kikerter
2 dl kidneybønner
2 dl hvite bønner
1 stk paprika
0,5 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk chili
0,5 stk aubergine
1 ss kummin
1 ss frisk koriander , hakket
1 ss salt
1 ss pepper
1 ss curry
4 ss hvetemel
1 dl olje

Grillet salat

0,5 stk rødbete
0,5 stk choggiabete
0,5 stk aubergine
12 blader salat , 3 ulike typer
1 neve bønnespirer
0,5 stk vårløk
0,5 stk paprika

Agurk fusion dressing

4 skiver ingefær ca
0,5 stk agurk
1 stk sitron , saften av
1 dl sukker
1 dl vann
3 dl yoghurt naturell

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på vegetarburger. Denne retten ble laget av søskenparet Sylvia og Luis i Norges Grillmester, og vant oppgave 1 i episode 3.

  1. Kjør alle ingredienser i en blender til en grov paste. Ta litt mel på hendene, form burgere. Grill på grillen i ca. 5 min på hver side.
  2. Kutt vårløk i terninger. Kutt paprika i små strimler, kutt beter og aubergine i staver. Bland alt sammen med salat og dryss saus over.
  3. Dressing: Skjær agurk og ingefær i skiver, ha i en bolle. Tilsett sitron. Bruk stavmikseren til alt er godt blandet. Kok vann og sukker til en sukkerlake. Ha ca. 2-3 ss sukkerlake over agurk og ingefær-blandingen. Bland med yoghurt. Her kan du regulere mengden yoghurt etter smak.