Wokede grønnsaker i curry og kokos

Wokede grønnsaker i curry og kokos
Litt sunnere

Ingredienser

1 stk rød paprika, i strimler
0,5 stk grønn squash, i strimler
0,5 stk aubergine, i grove terninger
100 g spinat, vasket og renset
2 stk gulrøtter, i grove strimler
1 stk rødløk, snittet
2 ss rød currypasta
1 stk boks kokosmelk (400 ml)
2 ts fiskesaus eller limesaft
2 ts sukker
matolje til steking
frisk koriander til pynt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

I denne woken passer det godt med kylling eller hvit fisk som for eksempel steinbit eller breiflabb. Fiskeboller blir også godt. Eller bland inn kokte nudler.

  1. Gjør klar alle ingrediensene. Varm woken. Tilsett litt olje i pannen, vent til det nesten begynner å ryke og tilsett paprika, gulrøtter og rødløk. Stek under stadig omrøring til grønnsakene blir knapt møre, ca. 30 sekunder. Hell alt over på en stor tallerken så lenge.
  2. Varm woken på nytt, tilsett litt olje og legg i auberginen. Tilsett squash når auberginen har fått litt farge. Stek videre i noen sekunder under stadig omrøring og hell alt over på tallerkenen med de andre grønnsakene.
  3. Fres currypastaen i woken og rør inn kokosmelk. La det småputre i noen minutter til sausen er jevn og det har dannet seg små fettperler på overflaten. Tilsett grønnsakene og gi alt et skikkelig oppkok. Rør inn spinaten og dryss over frisk koriander. Serveres straks.