Paprika Grønnsaker

Paprika

Paprika er en mild og god variant av chilipepper, og er en super kilde til vitamin C.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Spis litt rå paprika hver dag!

Litt om Paprika

Beskrivelse

Paprika (capsicum annuum) er egentlig en frukt i søtvierfamilien, og er en variant av chilipepper. Paprika mangler imidlertid stoffet capsaicin, som gir andre chili-typer den brennende smaken. Derfor er den mild og søt. Paprika finnes i flere varianter og farger. All paprika er først grønn, deretter kan den bli gul, rød, orange, hvit eller fiolett. Rød paprika er mest vanlig. 

Bakgrunn

Paprika kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika. I dag dyrkes den også i Europa. Paprika har ikke vært mye dyrket i Norge, men nå dyrkes spisspaprika på Jæren. 

Næringsinnhold

Paprika inneholder mye C-vitaminer, faktisk to til fire ganger så mye som i appelsin, avhengig av fargen. Paprika inneholder også vitamin E og B6, mineraler, karbohydrater og fiber. Paprika er kalorifattig, med under 30 kcal per 100 g. Spiser du paprika rå, får du i deg flest næringsstoffer.

Anvendelse/bruksområde

Spis paprika rå som snacks eller bruk den på brødskiva, i salater, gryteretter eller wok. Den er også god på grillen. Paprika kan også brukes hel og fylles med for eksempel kjøttdeig, hakket løk og ris og stekes eller gratineres i ovn.

Innkjøp(mengde)

Paprika skal være blank og pen, med fast fruktkjøtt og sprø konsistens.

Oppbevaring

Paprika oppbevares best i 8-10° C, pakket i plast. 

Tilberedning

Skyll paprikaen, og fjern innvendige hinner og frø. Skjær i skiver, ringer eller biter. 

Mer informasjon

Link til opplysningskontor

Les mer om paprika her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=paprika

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/paprika/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.