Portobello Grønnsaker

Portobello

Portobello er en fullvoksen aromasopp, der hatten er åpen. Smaken er kraftigere og fyldigere.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Ikke bruk mye fett i pannen når du steker sopp, soppen trekker til seg fettet, og det vil renne av den mot slutten av steketiden.

Litt om Portobello

Beskrivelse

Portobello er en moden variant av sjampinjong (agaricus bisporus). Den er brun med åpen hatt. 

Bakgrunn

Portobello er en type sjampinjong, som opprinnelig ble dyrket av franskmennene. Den dyrkes nå i store deler av verden. 

Næringsinnhold

Portobello inneholder B-vitaminer og en del mineraler og sporstoffer.

Anvendelse/bruksområde

All sopp må varmebehandles før den spises. Portobello brukes som sjampinjong, og kan stekes, grilles eller bakes, og er godt i sauser, gryteretter, wok og stuinger. 

Fangst

Soppene skal være hele og saftige, og ikke ha mørke flekker eller trykkskader. 

Oppbevaring

Portobello må lagres mørkt og kjølig. Den har kort holdbarhet. 

Tilberedning

Stek sopp i en varm stekepanne med litt olje. La soppen ligge urørt i pannen et par minutter, og tilsett smør. Vend soppen i smøret til den er gyllen, og krydre med salt og pepper. Tilsett evt litt fløte eller rømme rett før servering.

Mer informasjon

Les mer om portobellosopp her:

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/sopp/portobello/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.