Purre Grønnsaker

Purre

Purre har en mild og aromatisk smak og er en super erstatning for barn og andre som kan synes at løk blir for sterk. Purre har et stort bruksområde og kan spises rå, kokt, stekt, stuet, smørdampet, gratinert og i omeletter.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Purre

Beskrivelse

Purre er en toårig plante og som kommer opprinnelig fra Middelhavsområdet og er blitt dyrket helt tilbake i oldtiden. Purre skiller seg av utseende fra andre løk. I stedet for en rund løk har vi her en langstrakt og sylindrisk løk med kjøttfulle bladstilker. Hele purren brukes bortsett fra roten. Purre har en mild løksmak og konsistensen er sprø. Purre er en hardfør plante, og dyrkes i hele Norge. 

Bakgrunn

Purre har en mild og aromatisk smak og er ideell for barn som ellers måtte finne annen løk for sterk. Den er mager og således ypperlig som slankemat. Purre inneholder noe antioksidanter og en del vitaminer og mineraler. 

Anvendelse/bruksområde

Purre har en stort bruksområde, og kan brukes rå, kokt, stekt, stuet, smørdampet, gratinert og i omeletter. I alle retter hvor det ellers brukes løk kan også purre benyttes. God rå i salater sammen med andre grønnsaker, smørdampet strødd med baconbiter eller gratinert med ost. Den hvite delen regnes som den fineste, mens den grønne delen er mest næringsrik. 

Oppbevaring

Purre har god holdbarhet ved riktig lagring. Den må oppbevares kjølig og ha høy relativ fuktighet. Den bør også beskyttes mot etylengass og direkte lufttrekk.

Mer informasjon

Purre selges ofte på utseende og må derfor stilles strenge krav til når det gjelder kvalitet. Purre skal ha et hvitt, fast og tettpakket skaft med noen millimeter røtter sittende på. Hele purren bør være saftig og sprø. Bladstilkene skal være tykke, jevnt kuttet og ha en frisk grønnfarge. Jo tykkere skaft og kraftigere blader, jo bedre kvalitet og holdbarhet.

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.