Rødløk Grønnsaker

Rødløk

Rødløk, eller rød kepaløk, er søsteren til vanlig, gul løk, og kan brukes på samme måte. Rød løk gir fin farge, og har en litt mildere og søtere smak enn gul løk.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Gråter du når du skjærer løk? Legg løken i fryseren i 10-15 minutter før du skal skjære den opp.

Litt om Rødløk

Beskrivelse

Rødløk er en variant av kepaløk (allium cepa) og er bygget opp av blader som ligger i tette lag. Rødløk er noe mildere enn gul løk, og har en rødlilla farge på utsiden av hvert bladlag.

Bakgrunn

Rødløk er en variant av kepaløk, som opprinnelig kommer fra Asia. 

Næringsinnhold

Rødløk inneholder en rekke sunne næringsstoffer - vitaminer, mineraler og antioksidanter. Den inneholder noe karbohydrater, men er fortsatt svært sunn, med ca 30 Kcal per 100g. 

Anvendelse/bruksområde

Rødløk kan brukes i nesten alle retter, på samme måte som gul løk. Den er godt egnet til å spise rå, siden den er mildere enn gul løk. Smaken blir mildere og søtere ved varmebehandling.

Oppbevaring

Løk bør oppbevares tørt og kjølig – gjerne i kjøleskap, men en kald kjeller er også egnet. Den har god holdbarhet. 

Tilberedning

Ovnsbakte rødløk er nydelig tilbehør til biff:

Rens og skrell én løk per person. Skjær et kryss halvveis gjennom hver løk, og sett dem i en ildfast form. Legg en klatt smør på hver løk, og strø på salt, pepper og evt frisk timian. Bak i ovnen på 200 °C i ca 20-25 min.

(Bilde: http://www.frukt.no/kokeboka/tilbehor-smaretter/ovnsbakte-rodlok/)

Mer informasjon

Les mer om rødløk her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=r%C3%B8dl%C3%B8k

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/lok/rodlok/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.