Romanesco Grønnsaker

Romanesco

Romanesco kan ved første øyekast se ut som en grønn blomkål, da fasongen er helt lik, men bukettene har en spiss form og ikke rund, slik grønn blomkål har.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Bruk romanesco på samme måte som blomkål og broccoli.

Litt om Romanesco

Beskrivelse

Kål (Brassica oleracea broccolo) ser ut som en lysegrønn blomkål med spisse buketter. Smaken er mild, og er som en blanding mellom blomkål og broccoli. 

Bakgrunn

Romanesco er en krysning mellom blomkål og broccoli. Den har først kommet på markedet de senere årene. 

Næringsinnhold

Romanesco er rik på vitamin C. Den er også en kilde til vitamin K, kostfiber og B-vitaminet folat. C-vitamininnholdet synker ved koking, mens det totale antioksidantinnholdet stiger.

Anvendelse/bruksområde

Romanesco kan brukes på samme måte som blomkål og broccoli. Den egner seg godt til å spises rå, kokt, gratinert eller frityrstekt. Rå romanesco kan deles opp i små buketter og brukes i grønnsaksfat, som tilbehør i salater eller som ren snacks. Kokt romanesco egner seg bra til kjøtt- og fiskeretter.

Oppbevaring

Romanesco bør oppbevares i kjøleskap, gjerne pakket i plast. 

Tilberedning

Romanesco har litt kortere koketid enn blomkålen. Sjekk med en spiss kniv om den er mør.

Mer informasjon

Les mer om romanesco her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=romanesco

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/kaal/romanesco/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.