Shiitake Grønnsaker

Shiitake

Shiitake er mye brukt i Japan, og er den nest mest dyrkede soppen i verden, etter sjampinjong. Den er brun og kan se litt ut som aromasopp, men er mer porøs og tørrere i konsistensen.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Soppen skal børstes ren, ikke skylles, før bruk.

Litt om Shiitake

Beskrivelse

Shiitake (lentinus edodes) kan i utseende ligne litt på aromasopp, med en glatt og rund hatt, men mer flattrykt og med noe tynnere stilk enn aromasoppen. Hatten er åpen på undersiden og fargen varierer fra lysebrun til mørkebrun. Rå shiitake er ofte litt svampete i konsistensen, men når den er kokt er den fast og fin. Shiitake har en meget karakteristisk og fyldig smak.

Bakgrunn

Shiitake er en trevoksende sopp som vokser vilt i Asia. Den dyrkes nå i store deler av verden. 

Næringsinnhold

Shiitake-sopp er kalorifattig og for øvrig er innholdet av vitaminer og mineraler lite. Den inneholder imidlertid stoffet lentinan, som det forskes på i kreftbehandling.

Anvendelse/bruksområde

Shiitake er en meget god sopp som kan brukes til det meste. Den er bl.a. god i soppblandinger, i saus og i suppe.

Mer informasjon

Les mer om shiitake her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/leksikon/gronnsaker/faktaark1/shiitake/

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/sopp/shiitake/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.