Spinat Grønnsaker

Spinat

Spinat er en bladgrønnsak, og består av små grønne blader som vokser på en blomsterstengel. Spinat har en behagelig, mild smak. Spinat kan dampes eller spises som frisk salat.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Dersom stilkene er grove, bør de fjernes. Brett bladet innover og dra stilken tilbake fra toppen.

Litt om Spinat

Tilberedning

Dampet spinat:

Legg de nyvaskede bladene i en stor kjele uten mer vann enn det som henger på bladene (gjerne med en klatt smør). Legg lokk på kjelen og bruk middels varme, mens du rister kjelen en gang i blant slik at spinaten ikke setter seg fast. Spinaten er ferdig når den har falt sammen og er mør (5-6 minutter). Sil spinaten i et dørslag og press ut vannet dersom dette ikke skal brukes. 

Mer informasjon

Les mer om spinat her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/leksikon/gronnsaker/faktaark1/spinat/

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/salater/spinat/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.