Squash Grønnsaker

Squash

Squash er en allsidig grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles den zuccini, som er italiensk, og betyr lite gresskar.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Stek squash i panne med hvitløk og olje, og krydre med salt og pepper.

Litt om Squash

Beskrivelse

Squash (curcurbita pepo) tilhører gresskarfamilien. Den ligner på agurk i utseende, og kan være mørkegrønn, grønnstripet eller gul, med fast, hvitt fruktkjøtt. Smaken er nøytral.  

Bakgrunn

Squash stammer opprinnelig fra Amerika, men sorten ble utviklet til squash slik vi kjenner den i Italia, trolig på slutten av 1800-tallet.

Næringsinnhold

Squash er svært mager, med ca 15 kcal per 100 g. Den inneholder jern og vitamin A, B og C. 

Anvendelse/bruksområde

Grønn squash kan spises rå, mens gul squash bør varmebehandles. Squash har en nøytral smak, men trekker til seg smaker fra andre ingredienser. Den kan stekes, grilles, friteres eller gratineres, egner seg godt til gryteretter og i wok, og er en selvfølge i ratatouille. 

Innkjøp(mengde)

Squash skal være fast og blank, og uten mye flekker på skallet. 

Oppbevaring

Squash lagres best ved 5-10 °C, og må ikke oppbevares for kaldt, da den kan få frostskader. Den bør oppbevares fuktig for å unngå uttørking, evt pakkes i plast.  

Tilberedning

Skjær squash i skiver, terninger eller staver, og tilsett i salater eller gryteretter. Alternativt kan du skjære den i skiver og steke dem med litt olje, hvitløk, salt og pepper i en stekepanne, eller skjær squashen i to på langs og legg den på grillen. 

Mer informasjon

Les mer om squash her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=squash

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/squash/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.