Stangselleri Grønnsaker

Stangselleri

Stangselleri, eller stilkselleri, som den også kalles, har en kraftig og frisk smak, med sprø konsistens. Den er perfekt til snacks, men passer også i salater og frisk juice.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Stangselleri er supert i ferskpresset juice, prøv selleri og epler med litt kanel i blenderen.

Litt om Stangselleri

Beskrivelse

Stangselleri, eller stilkselleri (apium graveolens var. dulce) er en toårig urt. Den er i slekt med sellerirot. Det er den nederste delen av de lange, grønne stilkene som benyttes i matlaging. Selleri har en kraftig lukt, og karakteristisk smak. 

Bakgrunn

Stangselleri kommer opprinnelig fra Asia, men har vært brukt i Europa siden romertiden. 

Næringsinnhold

Stangselleri er kalorifattig, men inneholder mye kalium, og er rik på kostfiber. Den inneholder også noen vitaminer, inkludert B-vitaminet folat. 

Anvendelse/bruksområde

Stangselleri brukes både rå, som snacks og i salater, og er en viktig ingrediens i waldorfsalat. Den kan også kokes, dampes, wokes og stekes. 

Innkjøp(mengde)

Stilkene skal være sprø og friske, uten flekker.

Oppbevaring

Stangselleri bør oppbevares kjølig, ved 0-2 °C, gjerne pakket i plast for å holde på fuktigheten. 

Tilberedning

Skjær selleri i staver og server rå med rømmedip. Stangselleri kan også hakkes, skjæres i tynne skiver med en aspargesskreller, eller skjæres i biter og tilsettes i salat, wok, gryteretter eller tomatsaus. 

Mer informasjon

Les mer om stangselleri her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=stangselleri

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/stangselleri/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.