Hasselnøtter Nøtter

Hasselnøtter

Hasselnøttene vokser på hasselbusken og kommer opprinnelig fra Syd-Europa og Asia. Nøttene har et kraftig skall som man må knekke for å komme til nøttekjernen.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Hasselnøtter

Beskrivelse

 Nøttene har et kraftig skall som man må knekke for å komme til nøttekjernen. Kjernen er lys og svakt gul og er omfavnet av en tynn, brun hinne som man spiser. Ofte ristes nøttene for å bedre få fram nøttesmaken. 

Bakgrunn

Hasselnøttene vokser på hasselbusken og kommer opprinnelig fra Syd-Europa og Asia.

Næringsinnhold

Hasselnøttene er rike på E-vitamin og spiser du 50 gram, som tilsvarer rundt 20 nøtter, dekker du dagens behov. Dessuten inneholder hasselnøtter jern, magnesium, kalsium og fiber

Anvendelse/bruksområde

Hasselnøttene har en god smak som passer godt til desserter, kaker og i konfekt og sjokolade

Oppbevaring

Hasselnøtter er tilgjengelige hele året og bør oppbevares kaldt mellom 0-4 °C.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.