Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola
Litt sunnere

Ingredienser

150 g lettkokte havregryn
50 g linfrø
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g gresskarkjerner
150 g ulike typer nøtter som mandler, hasselnøtter, pekannøtter, valnøtter...
25 g brunt sukker
1 dl fruktjuice
1 ss nøytral olje
0,3 flaske Akasiehonning
100 gr tørket frukt eller bær

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lag deg en sunn, næringsrik og knasende god frokost!

  1. Bland sammen havregryn, frø, kjerner og nøtter etter smak.
    Bland sammen havregryn, frø, kjerner og nøtter etter smak.
  2. Smelt sukkeret i en kjele sammen med fruktjuice, olje og honningen.
    Smelt sukkeret i en kjele sammen med fruktjuice, olje og honningen.
  3. Bland godt sammen med det tørre.
  4. Spre blandingen på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 140 grader i 60 min.
  5. Rør i blandingen ca hvert kvarter for jevn steking.
    Rør i blandingen ca hvert kvarter for jevn steking.
  6. Avkjøl og nyt sammen med kesam eller yoghurt, frukt eller bær.
    Avkjøl og nyt sammen med kesam eller yoghurt, frukt eller bær.

Tips

Er du glutenallergiker kan du bytte ut vanlig havregryn med glutenfritt havregryn.

Relaterte oppskrifter