Hjemmelaget pistasjis

Hjemmelaget pistasjis

Ingredienser

2,5 dl pistasjkjerner
200 g sukker
5 dl melk
5 dl fløte
10 stk eggeplommer , mellomstore
pistasjkjerner til pynt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Imponer med hjemmelaget is! Pistasjnøtter har en mild og rund nøttesmak. Den bløte smaken harmonerer godt med fløten i iskremen og gjør totalopplevelsen unik og kremet. 6 porsjoner tilsvarer 1,5 liter is. Oppskriften gir ca. 1 1/2 liter ferdig is og tar ca. 4 timer.

 1. Bruk en hurtigmikser og kjør pistasjkjernene helt fint sammen med halvparten av sukkeret.
  Bruk en hurtigmikser og kjør pistasjkjernene helt fint sammen med halvparten av sukkeret.
 2. Bland melk og fløte i en kasserolle og kok opp blandingen.
 3. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle, visp til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt litt luftig.
  Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle, visp til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt litt luftig.
 4. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne (som vaniljesaus), men må for all del ikke koke. Sil det hele over i en ren bolle, visp inn de malte pistasjnøttene og avkjøl isblandingen.
 5. Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat eller sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt. Dryss til slutt over grovhakket pistasj.
  Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat eller sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt. Dryss til slutt over grovhakket pistasj.