Sunnere marsipan med mørk sjokolade

Sunnere marsipan med mørk sjokolade

Ingredienser

200 gr skåldede mandler
80 gr dadler
150 gr mørk sjokolade
knuste tørkede bær, hakkede nøtter, krokan eller finstrimlet appelsinskall til pynt

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på hjemmelaget marsipan som en litt sunnere variant.

  1. Rist mandlene lett i en tørr og varm stekepanne for mer smak. Avkjøl mandlene og kjør dem til fint «mel» i en hurtigmikser.
  2. Del dadlene og fjern steinen. Ha dadlene sammen med mandlene og kjør det videre til massen ligner grov marsipan.
  3. Hvis massen ikke henger godt sammen kan du til slutt kna den sammen for hånd.
  4. Rull marsipanen til en pølse og del den i ca. 20 jevne biter.
    Rull marsipanen til en pølse og del den i ca. 20 jevne biter.
  5. Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl litt og dypp marsipanbitene oppi. Pynt med ønsket pynt og avkjøl til sjokoladen har stivnet.