Pekannøtter Nøtter

Pekannøtter

Pekannøtten kommer fra Nord-Amerika og vokser på store trær som kan bli bortimot 40 m høye. Nøttene tilhører samme familie som valnøtter og minner om dem i smak, men er noe søtere og mildere.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Pekannøtter

Beskrivelse

Nøttene tilhører samme familie som valnøtter og minner om dem i smak, men er noe søtere og mildere. Pekanfrukten som omgir nøtten splittes inn i fire biter når den blir moden for å løsgjøre nøttene. Nøtten har et brunt skall som er forholdsvis tynt og blankt. Selve pekannøtten er avlang og rynkete og lik valnøtten.

Bakgrunn

Pekannøtten kommer fra Nord-Amerika og vokser på store trær som kan bli bortimot 40 m høye

Næringsinnhold

Pekannøttene inneholder mye umettet fett, selen og sink. 

Anvendelse/bruksområde

Pekannøtter kan knekkes og spises som snacks. De blir også brukt i iskrem, desserter, kaker og konfekt, og i dens hjemland USA brukes den i den populære desserten pecan pie. Nøttene kan også ristes for å forsterke smaken. Rundt juletider og nyttår er det vanlig å finne hele pekannøtter i ”nøttedisken” i butikken. 

Oppbevaring

Pekannøtter uten skall bør oppbevares i kjøleskapet mellom 0-4 °C.

Mer informasjon

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.