Pinjekjerner Nøtter

Pinjekjerner

Pinjekjerner er store frø fra konglen på spesielle furutrær som vokser ved Middelhavet. Det finnes flere ulike kongler som har store nok frø til at de kan bli solgt som pinjekjerner.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Pinjekjerner blir ofte bedre etter at de har blitt ristet. De brukes ofte i salater og er en av hovedingrediensene i pesto

Litt om Pinjekjerner

Beskrivelse

Pinjekjerner er store frø fra konglen på spesielle furutrær som vokser ved Middelhavet. Det finnes flere ulike kongler som har store nok frø til at de kan bli solgt som pinjekjerner. Pinjekjerner er rike på jern, proteiner, flerumettet fett og sink.  

Bakgrunn

Pinjekjerner er store frø fra konglen på spesielle furutrær som vokser ved Middelhavet. Pinjekjerner importeres fra Italia, Spania og Portugal.

Anvendelse/bruksområde

Pinjekjerner blir ofte bedre etter at de har blitt ristet. De brukes ofte i salater og er en av hovedingrediensene i pesto (en italiensk saus).

Oppbevaring

Pinjekjerner bør oppbevares kaldt mellom 0-4 °C. 

Mer informasjon

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.