Valnøtter Nøtter

Valnøtter

Valnøttreet kommer fra Mellom-Asia, det vitner 7000 år gamle funn fra Iran om. I dag er det USA, Tyrkia og Kina som er de største produsentene av valnøtter.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Valnøtter

Beskrivelse

Skallet til valnøtten er ruglete og lysebrunt og knekker man den deles den ofte i to klare halvdeler. Kjernen er rynkete og omgitt av en tynn, lys hinne. 

Bakgrunn

Valnøttreet kommer fra Mellom-Asia, det vitner 7000 år gamle funn fra Iran om. I dag er det USA, Tyrkia og Kina som er de største produsentene av valnøtter. Treets frukter er grønne og de sprekker når de modner slik at nøtten løsner. . 

Næringsinnhold

Valnøtter inneholder mye umettet fett, B6 og kalsium. Valnøtter er en veldig god omega-3 kilde. 

Anvendelse/bruksområde

Valnøtter er meget mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt. 

Forberedelser

Valnøtter kan lett harskne og får da en bitter smak. Det er en god idé å oppbevare skrelte valnøtter i kjøleskapet mellom 0-4 °C.

Mer informasjon

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.