Estragon Urter & krydder

Estragon

Estragon brukes mye i det franske kjøkkenet. Estragon passer godt til fisk, kylling og eggeretter, og er god i dressinger, oljer og sauser.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Bland litt hakket estragon inn i potetmosen.

Litt om Estragon

Beskrivelse

Estragon (artemisa dracunculus) er en flerårig krydderurt i kurvplantefamilien. Bladene er lange og smale og lysegrønne i fargen. Estragon har en særegen, litt bitter, pepperlignende smak, med hint av anis.

Bakgrunn

Estragon vokser vilt på den nordlige halvkule, i Sør-Europa og Nord-Amerika. Fransk estragon anses som best, og er mest brukt i matlaging. Vi produserer estragon i Norge. 

Næringsinnhold

Urter brukes i begrensede mengder, og gir dermed liten næringseffekt. Estragon inneholder en del A- og C-vitamin, i tillegg til små mengder av en rekke andre næringsstoffer. 

Anvendelse/bruksområde

Frisk estragon brukes mye i det franske kjøkken. Hele stilker kan brukes til å lage urteolje, eller den kan finhakkes til marinader, dressinger, sauser og salater. Estragon er en viktig ingrediens i béarnaisesaus. Estragon selges også tørket, men da mister den mye av smaken. 

Fangst

Estragon skal se frisk ut, med en klar, lysegrønn farge. 

Oppbevaring

Estragon i potte oppbevares over 10 °C. Planten trenger godt lys, og må vannes ofte, men skal ikke stå i vann, så jorden kan godt tørke litt mellom vanningene.

Mer informasjon

Les mer om estragon her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=estragon

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/urter/estragon/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.