Gressløk Urter & krydder

Gressløk

Gressløk er mye brukt i Norge. Den har en mild løksmak, og har mange bruksområder. Den er mye brukt i eggerøre og potetmos, men passer også godt til fisk.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Gressløk kan kuttes og legges i fryseren, så har du det alltid tilgjengelig.

Litt om Gressløk

Beskrivelse

Gressløk (allium schoenoprasum) er en flerårig urt i løkfamilien. Den har en frisk, mild løksmak. Bladene er lange, hule strå, og planten får fiolette blomster. Planten er hardfør og er vanlig som hagevekst i Norge.

Bakgrunn

Gressløk vokser vilt i Europa, Asia og Nord-Amerika, og dyrkes i store deler av verden. 

Næringsinnhold

Urter brukes i begrensede mengder, og gir dermed liten næringseffekt. Gressløk inneholder mye kostfiber, folat, vitamin C, vitamin K, vitamin E og betakaroten. 

Anvendelse/bruksområde

Frisk gressløk kan brukes i eggerøre og andre eggeretter, i potetmos, potetsalat, bakt potet, fiskesuppe, fiskegrateng, stekt fisk, sauser og dressinger. Gressløk tilsettes mot slutten av koketiden. 

Fangst

Gressløk skal se frisk ut, med en klar og frisk grønn farge. 

Oppbevaring

Gressløk lagres i kjøleskap ved 2-4 °C i plastpose eller tett plastboks. Gressløk i potte kan plantes ut eller stå i vinduskarmen.

Mer informasjon

Les mer om gressløk her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=gressl%C3%B8k

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/urter/gresslok/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.